OSLAVILI JSME 5 LET VÝROČÍ HE3DA BATERIÍ V NEVADSKÉ POUŠTI SE SKVĚLÝMI VÝSLEDKY

Vážení příznivci moderní energetiky, v roce 2018 HE3DA podepsala smlouvu o strategické spolupráci s University of Nevada LV a poskytla bateriové úložiště pro důležitý genetický výzkum mikroorganismů žijících ve vroucí vodě (thermophiles) . Dne 5. října to bylo tedy přesně 5 let od doby, kdy byly nainstalované baterie HE3DA v Kempu David v americké Nevadě. Jedná se o nejstarší instalaci našich baterií a s potěšením Vás můžeme přesvědčit, že výsledky jsou velmi dobré!

Baterie jsou vystaveny velmi nepříznivým podmínkám Nevadské pouště, kde jsou denní teploty velmi vysoké a noční naopak velmi nízké a prostředí je velmi prašné. Za těchto 5 let provozu baterie ztratily pouze 7% své kapacity. Je nutno podotknout, že se jedná o první typ baterií vyrobených ve výzkumném centru HE3DA v Letňanech, od té doby se kvalita i samotný design posunuly výrazně vpřed. Baterie jsou zapojeny zcela jednoduše a bez jakéhokoliv battery management systému.

Tento milník potvrzuje, že naše technologie HE3DA je velice kvalitní a bude vhodná pro nespočet využití i v těch nejnepříznivějších podmínkách. Pokud byste chtěli sledovat celý systém v reálném čase, můžete tak učinit na následujícím odkazu.

 

3 HE3DA lithium battery storage.jpg

 

he3da battery.jpg